Jos keltainen onkin uusi tulokas mamsellin värimaailmassa, vihreä on kuulunut siihen liki aina. Joskus vihreän sävyllä oli kovastikin väliä, nykyään sallin miltei kaikki variaatiot. Jostain syystä tämä vihreä miellyttää, vaikka se on kovin muovinen - tai kenties juuri siksi.

1817112.jpg

Ohje Hepsiltä, Ritvan sukat
Lanka: Novita Seitsemän veljestä

Muistaakseni tein sukat hivenen pienemmällä silmukkamäärällä, mutta en jaksa nyt laskea. Mallineule oli helppo ja mukava tehdä, lyhytvartiset sukat valmistuivat kohtuullisessa ajassa. Ja ovat käyneet pesullakin jo jonkin kerran.

Metsänvihreät kämmekkäät lämmittävät puolikylminä päivinä, keväällä tai syksyllä, kun ei ihan vielä tarvitse lapasia, mutta paljain käsin on jo kylmä.

1817129.jpg

Ohje: Ullasta, Ursus-kämmekkäät
Lanka: Novita Isoveli

Tässä kuvassa palmikko näkyy hivenen paremmin:
1817140.jpg

Keväällä neuloin (ai kun tekisi aina mieli sanoa, että kudoin, niin kotiseudulla pruukatahan) huivi-hihatin-yhdistelmän. En pysty muistamaan, mistä olen pitsineulemallin napannut, varmaa on, ettei se ole omaa keksintöä. Itse huivi on omaa kehittelyä, minkä huomaa jo siitä, ettei se ihan toimi hihattimena siten kuin kuvittelin.

1817152.jpg

Ohje: osin oma, mallikerta ryövätty jostain
Lanka: Novita Rose mohair
Lisäksi 12 nappia

Idea nimittäin oli, että napeilla huivista saisi hihattimen. Saahan siitä. Mutta koska napit ovat muutaman sentin päässä toisistaan, sauma irvii ja käsivarsi näyttää paksummalta kuin onkaan. Käytän huivia silti satunnaisesti hihattimenakin, mutta useimmiten se saa olla kaulalla. Napit käyvät koristeista.

1817161.jpg