Olipa kerran mustanharmaasta stretch-denimistä tehty nilkkapituinen mekko. Mekko roikkui vaatekaupan alerekissä joskus 2000-luvun alkupuolella, ja siellä mekko ja mamselli kohtasivat ensi kertaa. Mamsellin ja mekon yhteinen tulevaisuus sinetöitiin sovituskopissa, kun koko oli tismalleen oikea ja mallikin mainio. Mamselli ja mekko viettivät monia hyviä hetkiä yhdessä mm. elävää musiikkia kuunnellen, saattoivatpa nuo kaksi tanssahdellakin välillä.

2118862.jpg

Sitten suhde alkoi väljähtyä. Mamsellin mielestä mekko oli edelleen jees, mutta hiljalleen mekko siirtyi ihan kiva -kategoriaan. Siihen joutuvat ne vaatteet, joissa ei oikeastaan ole mitään vikaa, mutta silti niitä ei vain tule laitettua ylleen. Ihan kiva mekko ei ole sellainen, joka aiheuttaisi suuremmin intohimoja suuntaan tai toiseen. Mamselli päätti, että jotain on tehtävä.
- Tämä on omaksi parhaaksesi, mamselli lohdutti mekkoa saksiessaan sitä palasiksi.

2118874.jpg

Mamselli leikkasi, ompeli, rypytti ja mittasi. Jonkin ajan kuluttua hän totesi, että saadakseen säädyllisen mittaisen helman, olisi syytä käydä kangaskaupassa. Vain 30cm lisää kangasta, se riittää, mamsellin kuultiin mumisevan itsekseen. Ja taas mamsell rypytti ja mittasi ja ompeli. Eikä juurikaan lausunut taikasanoja.

Sitten, loputtomilta tuntuneiden saumametrien jälkeen mamselli kohotti uudeksi muuntuneen mekon eteensä ja lausui:
- Se on valmis.

Ja niin mamselli puki mekon ylleen ja ryhtyi kuvaamaan.

2118887.jpg

Kuvausassistentti piti kuvaamisesta kovasti ja tahtoi olla apuna helmoja aseteltaessa. Demoninen silmien loiste ei ole assistentin pysyvä esteettinen ominaisuus, mutta kerrankos sitä kuvissa säihkysilmiään esittelee.

2118918.jpg

Jossain vaiheessa valokuvaaminen ilahdutti assistenttia niin paljon, että pussailu oli välttämätöntä. Mamsellia moinen nauratti kovin.

2118934.jpg

Assistentti ja mamselli totesivat lähes yhteen ääneen, että mekon uusi helma on kohtuullisen muhkea.
- Kohottavaa tyllialushametta ei tarvita, he tuumivat.

2118944.jpg

Mamselli moitti vain alimmaista - kapeinta - kangaskerrosta. Se kun pyrki lähes vaakatasoon, eikä ollut kiinnostunut suuntautumaan kohti maata kuten muut kerrokset.

Mutta siitä huolimatta mamselli iloitsee, kun vanha mekko pääsi pois ihan kiva -kategoriasta. Nyt mamselli ja mekko voivat jälleen suunnitella lähtevänsä yhdessä iltaa viettämään.

Sen pituinen se.