Keväänvihreä mohairlanka + äkillinen tarve tehdä jotain pientähelppoanopeaa = myssy. Tai myssa. Väsynytilmeisiä kuvia, mutta eiköhän päähineen ulkomuoto käy selviöksi. On muuten hämmästyttävää, miten saan kaulani näyttämään noin paksulta tuossa yhdessä otoksessa. Taito se on sekin...

1246548450_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Myssa

Malli: Oma

Lanka: Novita Rose mohair, vajaa kerä

Koukku: 5

Suuressa yksinkertaisuudessaan myssa syntyi aloittamalla päälaelta. Ensin kiinteitä silmukoita, sitten väliin pylväsraitaa, sitten taas ks-rivistöä. Välillä silmukoiden lisäämistä, välillä koon samana pitämistä. Päähän sovittelua ja lopulta päätös, että nyt se on valmis. (Niin, ja tästähän piti tulla ihan päänmyötäinen kuuppa, mutta toisin kävi, lörppäpipo veti enemmän puoleensa...)

Myssa valmistui ennen juhannusta, jolloin oli vielä kylmä. Eli on tätä jo käytettykin, pääni oli varsin kiitollinen myssasta, kun pyöräilin noin kymmenasteisessa säässä tihkusateessa. Nyt, näillä helteillä, myssa lepää kaikessa rauhassa ylähyllyllä. Se tietää, että jossain vaiheessa helteet loppuvat ja mamsellin päätä paleltaa taas.