Kyse on joko mielikuvituksettomuudestani tai jostain oudosta päähänpinttymästäni - kun alan miettiä, mitä voisi kutoa vauvalle, ajattelen ensimmäisenä pieniä tossuja. Minulla ei ole aavistustakaan niiden käytännöllisyydestä tai tarpeellisuudesta. Ne vain pulpahtavat ensimmäisenä mieleen. Siksi onkin outoa, että olen tehnyt ystävien lapsosille ihan muuta kuin tossuja. Huovuttanut pari pupua, ommellut kantoliinan. Mobileakin on askarreltu kahden naisen voimin.

Kun ystäväni sai kolmannen lapsen, oli kai jo korkea aika oikein tehdä ne töppöset, jotka vauvan garderobista ekana päähäni pälähtävät.

Tossukkaiset vauvalle

Ohje Käspaikasta

Lanka: Novita Wool ja Nalle

Puikot: 3,5 (ehkä...)

Langanmenekistä ei kannata edes puhua, niin vähän näihin meni.

Minun käsialallani aloitussilmukkamäärä oli 30. Neljä kerrosta ainaoikeaa sinisellä, sitten sileää valkoisella.

Käspaikan ohje on simppeli, vain pohjan kavennuksien kanssa jouduin hetken miettimään.

Todistettavasti pikkuisen Ilmo-vauvan jalka sopii näihin - ainakin siis vielä hetken... Hillitöntä, että jollain voi olla noin pieni jalka!

Ystäväpiiriin on tulossa ainakin yksi vauva ensi vuoden puolella. Täytyyhän hänellekin tehdä jotain, ihan itse! Pienille tekemisen ehdoton iso plussa on se, että valmistakin tulee joskus, kun vaatekoko on niin kovin pieni. Eli terveisiä eräältä mamsellilta, joka päätti aloittaa neulemekon tekemisen - itselleen. Valmistuu se, ehkä jo juhannukseksi?