Monen vuoden takaiselta Itä-Euroopan reissulta jäi mieleen montakin asiaa, yhtenä niistä uskontokrääsä. Toreilla myytiin pyhimyskynttilöitä, muovisia krusifikseja ja jos jonkinlaista kristillisyyteen ja katolilaisuuteen liittyvää sälää. Silloin en ostanut mitään, mutta kesäisellä reissulla ihan koto-Suomen Sinooperissa mukaan tarttui kynttiläsiirtokuvia.

1863080.jpg

Pahoittelut, en saanut otettua kuvaa ilman salamanhäikäisyläikkää...

Näiden siirtokuvien käyttö on yksinkertaista. Otetaan kuva, laitetaan toviksi likoon haaleaan veteen, irrotetaan kuva taustastaan ja laitetaan kynttilään. Annetaan kuivua. Yhdessä pakkauksessa oli erilaisia kuvia. Enkeleistä en innostunut, mutta Jeesukset ja Mariat viehättivät. En aio analysoida syitä sen tarkemmin.

1863087.jpg

Taas salama loistelee tarpeettoman kirkkaana, mutta saatte kuitenkin käsityksen lopputuloksesta. Tässä on kotini "uskontokeskus", eli hyllynpätkä, johon olen laittanut tähän teemaan liittyvät esineet. Rippiristikään ei enää riipu kaulassa, mutta on kuitenkin näkösällä hyllyllä. Taustalla itänaapurista tuliaisena saatu taulu ja ystävän lähettämä postikortti - sen Jeesus-kuva ei vain näy kovin hyvin.