Sain muinoin essumekon, rimpsuja olkapäillä ja kaikkea. Ei tullut käytettyä. Leikkasin yläosan pois ja kas, tällainen jäi:

2110390.jpg

Olen huono käyttämään noin pitkiä hameita, ja jotenkin tuo helmarimssukaan ei ihan puhutellut... Tiesin jo kuukausia sitten, mitä hamoselle pitää tehdä, mutta oli kovin vaikeaa tarttua toimeen. Kunnes viime viikolla lopultakin. Mittanauha käteen, sitten saksilla nips naps ja lopulta pitsit paikoilleen.

2110415.jpg

Aikaa meni noin tunti, ja siinä ajassa ompelemisen lisäksi mittailin ja kuvasinkin... Eli kyllä kannatti lykätä tätäkin projektia hamaan tulevaisuuteen.

2110426.jpg

Tykkään noista taskuista. Vaikka ovat paikkataskut, "uppoavat" mukavasti kankaaseen eivätkä liikoja erotu. Eivätkä ole liian pienet tahi suuret.

2110438.jpg

Hame kiinnitetään takaa napeilla, mikä viehko yksityiskohta! Vyötärön solmimisnarut eivät olisi ihan välttämättömät, mutta jätin ne kuitenkin paikoilleen. Ja vielä lähikuva helmapitsistä, Eurokankaasta hankittua metripitsiä siis:

2110468.jpg

Tulipa tyttömäinen olo tuossa hamosessa! Ikävintä on, että hame on varsin kesäinen näille joulukuisille vesisateille, joten voipi käydä niin, että kunnon käyttöön hamonen pääsee vasta ensi kesänä. Mutta onpa nyt lyhennettynä pikniksäitä ajatellen. Käyttämättömäksi jäänyt vaate pääsee toivoakseni nyt käyttöön, garderobi siis kiertää. (Ja voi että kun koko ajan tekisi mieli kirjoittaa garderoobi, jostain syystä kielikorva ei haluaisi uskoa o-kirjainten määrään...)