Hyvää joulunjälkeistä elämää, te mamsellin blogissa kävijät! Lahjasalaisuudet eivät ole enää salaisuuksia, siispä niitä voi esitellä täällä. Isä, veli ja ystävä saivat joulupaketistaan paidat. Kiitän jälleen kerran Joka tyypin kaavakirjaa, jonka avulla onnistuin ompeluksissani. Kyseinen teos on mahtava peruskirja ompelemisesta innostuneille - sisältää perusohjeita ja monen monta muunteluneuvoa.

Ystävälle collegepaita, jonka tekemiseen myös koiruus osallistui:
2182540.jpg

Lähikuva etupuolen tassumerkistä:
2182544.jpg

Niskan tassumerkki:
2182558.jpg

Harrastin siis koiruuden kanssa yksinkertaista kankaanpainantaa: isketään tassu kangasväriin ja mamsellin suotuisalla avustuksella painellaan tassunkuvia kangassuikaleeseen. Tämän jälkeen pestään tassua pitkään ja hartaasti ja lopulta toivotaan, että kaikki väri on huuhtoutunut.

Veli sai lyhythihaisen raitapaidan:
2182585.jpg

Edessä paikkayksityiskohta:
2182596.jpg

Helman päärmäsin tarkoituksella aaltoilevasti:
2182612.jpg

Isän paidasta en saanut kunnollista kuvaa - kaikki epätarkkoja, väri vääristynyt tai muuten vain kummallisia otoksia. Pitkähihainen sininen paita siis kyseessä - siitä jätin paikkayksityiskohdat pois, eli peruslinjalla mentiin.

Kokojen arvioiminen on aina yhtä mielenkiintoista puuhaa, mutta mamselli pakotti lahjojen saajat sovittamaan paitojaan hetihetiheti - ja näyttivätpä nuo päälle sopivan. Jei!