Mihin sitä ihminen laittaa supertarpeelliset pikkutavarat (huulipuna, peili, särkylääkkeet, lusikka, laastari, huulivoide, klemmarit, pari hakaneulaa, toinen huulirasva, kajalkynänpätkä, kosteuspyyhe, purkkapaketti, sileäksi hioutunut kivi, huulikiilto yms.) jollei pieneen pussukkaan? Sellaiseen, jonka voi kätevästi siirtää laukusta toiseen, jotta kaikki pikkusälä varmasti pysyy aina mukana?

Joululahjatehtaassa tehtiin tänä vuonna pikkuisia pussukoita ystäville. Ja koristettiin ne rintarossilla, jota voi pitää pussukkaa koristamassa tai siirtää muualle.

2201920.jpg

Pusseissa on vuori ja ne suljetaan vetoketjulla. Rossien takana on simppelisti hakaneula muutamalla pistolla kiinnitettynä. Useimmat koristelin napeilla, mutta rusettikin pääsi pariin koristukseksi.

2201934.jpg

Osa kankaista on peräisin vuosien, jopa vuosikymmenien takaa. Napit ovat kierrätettyjä kirpparilöytöjä ja vaatteiden mukana tulleita varanappeja.

2201945.jpg

Valkoinen pussukka on todella, hm, valkoinen! Vuori on samaa kangasta kuin rossi - ja saattaapa joku nähdä yhtäläisyyksiä aiemmin tehdyn pallohameen kankaan kanssa...

2201953.jpg

2201984.jpg

2201959.jpg

Vihreän pussukan jätin itselleni. Ompelin muutama vuosi sitten samasta vihreästä kankaasta itselleni perushameen. Rossin siirsin talvitakin kaulusta koristamaan.

Harmaa rossi tuli omaan käyttöön, eikä sillä ole "parinaan" pussukkaa:
2201972.jpg

Muistelin äidin kanssa, että minulla on ollut lapsena (yksivuotiaana??) kyseisestä kankaasta ommeltu mekko. Pieni jämäpalanen sitä on säästynyt näihin päiviin saakka - ja nyt siis kannan samaa kangasta rintakorun muodossa.