Lopultakin tuli hyvä syy kokeilla erästä jo jonkin aikaa mielessä muhinutta ideaa. Kas kun ihmisen keittiössä on kohtuullinen määrä viinipullon korkkeja, niitä korkkikorkkeja. (Korkki on hyvän tuntuinen materiaali, ottaisin korkkimaton mieluusti jalkojeni alle!) Ja koska idean toteutus olisi menossa kiitoslahjaksi, se kaipaisi kaveria - jonka suunnitteluvalmistelumiettimiset on myöskin aloitettu jo kuukausia sitten.

Lopputulos:

Viisitoista kuoharikorkkia asettui sopuisasti riviin ja jonoon pannunaluseksi. Ja vaivihkaa otetuille espressopannun ympärys- ja korkeusmitoille tuli käyttöä pannumyssaa ommellessa.

Korkit sidoin sinisellä puuvillalangalla toisiinsa.

Setti in action. Ignore the background... Tosin oikeassa elämässä pannumyssy on kuin onkin raivostuttavan harmillisesti vähän liian pieni, eli se ei nouse pannun päältä täysin vaivattomasti. Niinpä, kannattaa ottaa mitat kiireessä ja kitsastella saumanvarojen kanssa... Mutta voihan pannumyssyä vielä käyttää patalappuna, sentään. Ja hahaa, se on käännettävä!

Vuorikangas voi herättää déjà vu -tunteita - muistatteko jouluylpeyteni?

Pannumyssan kirjonnat tein samalla langalla (Novitan Luxus Cottonia, joka näyttäisi olevan myös eco & organic) millä solmeilin korkit toisiinsa. Ketjupistoja, kuvio omasta päästä kuten kaikki muukin tässä setissä.

Myssan inasen liian pieni koko harmittaa. Mutta kivaa, että oma idea toimi. Ja ovat nuo minun silmääni esteettiset!