Ystäväni juhli tänä viikonloppuna esikoiskirjaansa järjestämällä naamiaiset. Tämä mamsellihan tietenkin päätti heti kutsun saatuaan, että itsehän se naamiaisasu tehdään. Kuten arvata saattaa, valmistamisprosessi jäi viime tinkaan, vaikka kekkereiden ajankohta oli tiedossa noin kaksi kuukautta etukäteen...

Melkein valmis siitä tuli. Päätin, että huolittelemattomuus kuuluu tämän hahmon persoonaan. Ja hapsottavat langanpätkäthän ovat viehko yksityiskohta, eikö vain?

Ensimmäinen suunnitelma kulki nimellä albiinolohikäärme, mutta koska kangaskaupan halpiskangasvalikoima ei tukenut suunnitelmaa, päätin astua taivaallisempiin joukkoihin.

Enkeliasu

Malli: alaosa puolikellohame, yläosa Joka tyypin kaavakirjasta

Kangas: paino/lakanakangas, 3 metriä

Muu: 2 vetoketjua, 15 cm ja 35 cm, 1 nappi, siivet + sädekehä Tiimarista

Koko: xs, (tosin vähän pienennettynä, koska unohdin saumanvarat...)

 

Ompelemiseen meni alle neljä tuntia, ja aika rennolla otteella Abban tahdissa (hyväksi todettua ompelumusiikkia).Tämä kun ei ole tarkoitettu jatkuvaan käyttöön - paitsi että pidin pitkästä hameesta yllättävän paljon. Pitäisiköhän värjätä? Kiireeseen vedoten en ommellut pääntien muotokaitaleita enkä kääntänyt helmoja enkä hihansuita.

Hihoista olisin halunnut vielä lepattavammat, mutta kangas loppui kesken.

Juhlissa oli hulvattoman hauskaa, eli kuvien ilmeet eivät todellakaan kerro naamiaisillasta! Jälleen kerran keskityin kuvaamisessa siihen, että puku näkyy - olisihan sitä silti voinut vähän hillitä tuota vakavamielisyyttä...

Yllätyin, miten hyvin yläosa istui, vaikken sitä kaavavaiheessa sovitellutkaan. Vetoketju olisi voinut olla himpun pidempi, sillä nyt paidan riisuminen vaatii hieman kiemurtelua. Mutta kelpo kaava siis, ja näköjään toimii ilman niitä saumanvaroja. (Miten ihminen voi unohtaa sellaisen perusasian??)

Loppuun pakollinen holy light -kuvamuokkaus: