Myönnän, että käytän pääsääntöisesti markettilankoja. Osin siksi, että tarjouskeriin on niiiiin helppo sortua. Osin siksi, etten useinkaan ehdi lankakauppaan silloin, kun ne ovat auki. Osin siksi, että aika harvoin ostan lankaa akuuttiin tarpeeseen. Lankaahan ostetaan siksi, että se tuntuu sillä hetkellä hyvältä, omat taidot melko hyviltä ja on vain jotenkin tarve saada jotain pehmeää ja haaveilua edistävää. Ja silloin ei välttämättä olla lankakaupassa, vaan arkisten ruokaostosten keskellä. Valitettavasti - sillä lankakauppojen valikoimassa on jotain tainnuttavan ihanaa.

Tämä esipuheena eilen valmistuneen työn lankavalinnalle. Reilu vuosi sitten kävin työreissuilla Urjalassa. Kirkonkylän K-market ilahdutti aina valikoimillaan (luomua! lukuisia teelaatuja! reilua kauppaa!), ja eräällä kerralla näin - niinpä - lankaa. Bulgariassa tehtyä puuvillaa, jossa oli aloe veraa mukana. Nätti, himmeästi hohtava sininen sävy. Sitä kaksi kerää, eikä aavistustakaan, mitä langasta tulisi.

No, tällainen:

Sininen puuvillabaskeri

Mallioma

Koukku2

Lanka: Schachenmayr nomotta Catania Aloe Vera, 100 % puuvillaa, 50g / kerä

Menekki: alle kaksi kerää, ehkä 70 g? (Miksen vieläkään omista vaakaa!?)

Eräänä iltana huvitti virkata. Pipoa tai myssyä minä ajattelin, mutta huomasin tekeleen ottaneen baskerin muodon. En ole täysin vakuuttunut mallin hurmaavuudesta, mutta väri on nätti ja sopii tukan väriin - ehkä jotain voi sen myötä antaa anteeksi..?

Aloe vera taitaa mennä hukkaan päähineessä, mutta minkäs teet. Lankaa jäi vielä puolisen kerää, joten sille voisi keksiä aloeveraystävällisemmän käyttötarkoituksen. Siis heti, kun keksin, mitä järkevää langanlopusta voisi tehdä. Eli en ehkä ihan lähiaikoina tiedä.

Viimeisessä kuvassa häivähdys siitä, miten pirteissä tunnelmissa olen kuvat ottanut. Pientä stressiä havaittavissa, pientä lyhytunisuutta myös. Siksikin on tärkeää, että varastossa on aina lankaa. Kun on riittävän poikki, ei jaksa lähteä lankaostoksille, vaan edes yksi kerä (hah, yksi...) on saatava hetinytsamantien. Ja oi, miten tyydyttävää on nähdä käsityön konkreettinen valmistuminen.