Kun saapuu syys, on mukavaa saada pitkäaikainen neuletyö valmiiksi. Tämä mekko pääsi puikoille kaksi vuotta sitten ja pois puikoilta viime viikolla. Huivin kaari on lyhyempi, langasta valmiiksi joskus viime keväänä.

Tiina-neulemekko

MalliTiina-mekko, Kotiliesi 16 / 2009 koko xs/s

LankaNovita Rose Mohair (65 % akryyli, 35 % mohair), 5 kerää eli 250 g

Puikot: pyöröpuikot 5,5 ja virkkuukoukku 5

Minä, joka en yleensä näin isoja töitä jaksa tehdä, olin moneen kertaan huolissani mekon koosta. Onko helma liian lyht tai pitkä, löpsöttääkö päällä, entäs kaula-aukko. Ja niin edelleen. Lopputulos on - ihan hyvä. Pikkuisen pienempi tuo mekkonen voisi olla, ja vyötärön joustinneulekohta on hivenen liian pitkä myös, mutta väri miellyttää yhä silmää ja pinta on kaunis katsella. Ohjeesta poiketen en neulonut hihansuihin enää joustinneuletta vaan virkkasin pari kerrosta kiinteitä silmukoita siistimään reunat.

Malli oli helppo ja mukava neuloa, koska liian kauan ei tarvinnut viipyä saman toiston parissa. Sopivin välein sai kaventaa tai vaihtaa joustinneuleeseen tai toiseen mallikertaan. On mukavaa, ettei koko ajan tarvitse tuijottaa ohjeita, mutta ikiaikainen saman toisto puuduttaa minut varmasti. Tämä hyvä siis. Ja vielä parempi, ettei hihoista tarvinnut huolehtia. Olkasaumat yhdistin kolmen puikon päättelyllä. Saumojen (siisti) ompelu ei ole minun juttuni...

(Huomatkaa inspiroiva kuvausympäristö!)

Ympyrähuivi

Mallineule: Wenlan Chian kirjasta Isot puikot, paksu lanka, Sumunlilan saalin ohjeesta, muutoin oma sovellus

Lanka: Kitten Mohair (30 % mohair, 20 % villa, 50 % courtelle - mitä se ikinä onkaan...), menekki menee nyt arvaamalla, 2-3 kerää eli 100-150 g

Puikot8 (jos muistan oikein)

Huivihan se. Helppo mallineule, lämmittävä lanka. Neuloin suorakaidetta kunnes oli aika lopettaa. Kolmen puikon päättely oli voimissaan tässäkin työssä. Huivi on päässyt jo mukavasti käyttöön, eli oiva neulomus.

En toivo enkä kaipaa kovia pakkasia, mutta näiden avulla ajatus niistä on edes hieman helpompi.

Ulkokuvista suuri kiitos armaalleni, joka kärsivällisesti napsi kuvia, vaikkei malli oikein pysynyt paikoillaan...