Ihana työkaverini toi minulle näytepalan sisustuskangasta. Ja nyt näytepala ei ole mikään 2 x 5 cm, jollaisia maalifirmojen edustajat harrastavat. Tämä näytepala oli mekon kokoinen. En tietenkään ottanut mittoja, koska olin niin tohkeissani kankaasta, että saksin ja ompelin sen mekoksi melkein heti töistä päästyäni. Arvioisin kuitenkin, että 1 x 1,3 m ei mene mahdottomasti pieleen. (Tai sitten menee.)

Kangas tuli yllätyksenä, samoin sen aiheuttama ompelupakkomielle. Piti siis vähän soveltaa tarvikkeiden osalta. Kaavat rakentelin Joka tyypin kaavakirjan yläosan kaavojen pohjalta, eli yläosan helmaa pidemmäksi, taakse napitusvaraa (no kun ei ollut pitkää vetoketjua valmiina), helmaan kaitale pidennysilluusiota varten (jonka huomasin epätoivoiseksi yritykseksi mutta päätin olla välittämättä).

Kuvassa esittelen mekon lisäksi myös yliojentuvia käsiäni. Kuten helmasta voi havaita, kangas on paksuhkoa. Ihan kuten pitääkin, jos kangas on tarkoitettu esimerkiksi sohvan päällystämiseen.

Vakavaksi vetää mekon kuvaaminen... Tykkään kovasti tuosta jäykistelevästä helmasta. Ja kukka osui kaula-aukkoon ihan vahingossa.

Ja koska vetoketjua ei todellakaan ollut, tutkin nappivarastoni. Kahdeksan erilaista nappia, siinä oiva vetoketjun korvike.

Vähän lyhyt, mutta erittäin käyttökelpoinen mekko. Ja voi, miten toivonkaan, että osuisin paikkaan, jossa on tällä kankaalla päällystetty sohva!